Spokojenost zákazníků je krédem nás a našeho webu. A protože se snažíme, abychom uspokojili všechna přání našich klientů, nedají na nás tito dopustit.

Proč nás tolik zajímají výsledky prezidentských voleb USA


Jednou z událostí, které nás dnes na podzim čekají, jsou mimo jiní i prezidentské volby ve Spojených státech Amerických. Zajímavé je, že tyto u nás budí mnohem větší diskuse než nastávající krajské volby v naší zemi. Přitom by se dalo říci, že ty krajské naše životy ovlivní mnohem více. Přesto se o ty americké zajímáme mnohem více, a za to může hned několik faktorů.

 

Tím prvním je fakt, že je i pro našince mnohem jednodušší je sledovat. V tomto případě máme pouze dva kandidáty, a buď fandíme jednomu, nebo druhému. U těch krajských máme mnoho nejrůznějších politických stran, přičemž každá z nich má různý program. Nehledě na to, že ten se navíc liší město od města, takže je pro člověka těžké je sledovat.

 

volební urna

 

Dále je tu fakt, že je často propagována. Zatímco o těch krajských se příliš nemluví, o těch prezidentských zato slyšíme velmi často. Jistě, ve zprávách jsou jen občas, avšak na internetu se o nich mluví neustále, zvláště na sociálních sítích. A to mnohdy takovým způsobem, aby vyvolaly diskuse a polaritu názorů, a to nejen v Američanech, ale také v lidech, kteří bydlí jinde. Proto není divu, že tomu propadnou i lidé v naší zemi.

 

rozhodování ve volbách

 

Zapomenout nesmíme ani na fakt, že ač si to mnohdy neuvědomuje, přeci jen výsledky prezidentských voleb v USA náš život ovlivní. Nesmíme totiž zapomínat, že se jedná o velkého mezinárodního hráče, a také zde sídlí mnoho nadnárodních korporací, které mají své pobočky i v naší zemi, a které jsou často frekventované našinci.

 

Také politické vztahy mezi našimi dvěma zeměmi jsou velmi důležité, a to nejen pro naši bezpečnost, ale také pro vývoj mezinárodních vztahů. My oba jsme koneckonců členy například OSN či NATO, které je právě v dnešní době války na Ukrajině velmi důležité. Jeho budoucnost by nám tedy měla ležet na srdci. Proto je také pochopitelné, že se o výsledky voleb v USA zajímáme.

You may also like...